Ons uitgangspunt is altijd het optimaal zorgdragen voor kwaliteit en efficiency binnen onze projecten.

Direxta ontwerpt, bouwt en onderhoudt basisinfrastructuren die een stabiel en snel internet mogelijk maken. 

Internet speelt een steeds grotere rol thuis en in het bedrijfsleven.  Een wereld zonder connectiviteit kunnen we ons niet meer voorstellen. Elke dag vertrouwen we op snel en betrouwbaar internet om te werken en te leven. Direxta maakt deze netwerken mogelijk. Van de verglazing van hoofdverbindingen tussen gebieden tot glasvezelaansluitingen in woningen en bedrijven. Niets is ons te gek. Direxta neemt alle benodigde werkzaamheden voor het realiseren van glasvezelnetten voor haar rekening alsook de communicatie met alle stakeholders zoals grondeigenaren, nutsbedrijven en omwonenden. Wij minimaliseren hinder en zorgen dat alle betrokkenen weten waar ze aan toe zijn. Onze werkmethoden zijn altijd veilig en modern. Van projectteam tot aan de sleuf kunnen we op elk moment de status van ons werk inzien en waar nodig bijsturen.

Een goed netwerk begint in de ontwerpfase. De slimme ontwerpkeuzes van ons team hebben grote invloed op aanleg en installatie van het glasvezelnetwerk. In de initiatiefase brengen we een gebied compleet in kaart. Dit doen we met behulp van smart engineering in combinatie met traditionele schouw. Op basis daarvan maken we een High Level Design. Daarna gaat ons team aan de slag met het detailontwerp en bereiden we aanleg voor. Eerst doen we nog de aanvraag van vergunningen, afstemmen met stakeholders, capaciteitsberekeningen, engineering en werkvoorbereiding. Onze werkwijze is digitaal waardoor we slimmer en efficiënter kunnen werken. Onze landmeter legt de coördinaten van het netwerk nauwkeurig vast. Zo voorkomen we zoekuren tijdens beheer- en onderhoud. 

Onze expertise op het gebied van glasvezeltechniek kent vele gezichten. Van de aanleg van glasvezelkabels tot het testen en meten van de verbindingen. Van de optimale POP locatieplaatsing tot het aflassen van verdeel en aftakmoffen.
Direxta verzorgt het gehele traject rond het aanleggen van hoogwaardige glasvezelnetwerken: 

Analyse, ontwerp, projectmanagement, omgevingsmanagement, engineering, bouw, installatie en onderhoud.